Domuz Gribi'ne karşı hipnoz - Yaşam Cafe

Domuz Gribi'ne karşı hipnoz

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesine aldanmayın. Yalancı bahar geçti, havalar yeniden soğudu bile. Bilindiği gibi grip vakalarının görülme sıklığı en çok ocak ve şubat aylarında zirveye çıkıyor. Mart pusuda bekliyor.

H1N1 virüsü kaynaklı gribe bağlı hastalıkların yaygınlığının ne zaman zirveye ulaşacağı ve salgının ne kadar süreceği belli değil. Bu belirsizlik nedeniyle, kişilerin, bu griple baş edebilmek için bağışıklık sistemlerini güçlendirmeleri gerekiyor.

Uzman Klinik Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak, hipnozun bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve vücut fonksiyonlarının iyileşmesine yardımcı olduğunu söylüyor.

HIPNOZ, VÜCUDU BULAŞICI HASTALIKLARA VE YABANCI MADDELERE KARŞI KORUYAN BEYAZ KAN HÜCRELERİNİ ARTIRIYOR

Kullandığınız ilaçların plasebo etkisi bile yapmadığını düşünüyor yorgan döşek yatıyorsanız eğer Psikolog ve Hipnoz Uzmanı Mehmet Başkak'a kulak verin.

Psikolog Başkak, bu alanda yapılan bilimsel araştırmalar hakında şu bilgileri verdi:

"Washington State Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre, hipnoz hastalıklarla mücadele eden iki farklı çeşit bağışıklık sistemi hücresini güçlendiriyor.

65 öğrencinin katıldığı çalışmada, öğrencilerden 33'ü yüksek hipnoz edilebilme özelliğine sahip ve hipnoterapik indüksiyona iyi cevap verebilirken, 32'si hipnotik hale girmekte zorlanan öğrencilerden oluşmaktaydı.

65 katılımcının hepsi, rastgele 3 farklı gruba ayrıldılar. Gruplardan birine hipnoz uygulandı. İkinci grup rahatlama terapisi aldı ve üçüncü grup da kontrol grubu oldu ve herhangi bir tedavi ya da terapi yöntemi bu gruba uygulanmadı.

Deney sonuçlarına göre, hipnoz uygulanan gruptaki kişilerin vücutlarındaki iki önemli beyaz kan hücresi (akyuvar ya da lökosit) çeşidinde ciddi artış oldu. Hipnoza çok iyi cevap veren ve yüksek hipnoz edilebilme özelliği olan kişilerde bu artış en yüksek seviyede oldu. Bu sonuca göre, hipnoz kişilerdeki, vücudu bulaşıcı hastalıklara ve yabancı maddelere karşı koruyan beyaz kan hücrelerinin artmasına yardımcı oluyor ve bu sayede kişi daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip oluyor, hastalıklarla daha iyi savaşıyor.

STRES NEDENIYLE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN ZAYIFLAMASINI DA ENGELLEYEBİLİYOR

Bununla birlikte, Ohio State Üniversitesi'nden bir grup bilim insanının yaptığı bir başka araştırmaya göre, hipnoterapi, stres nedeniyle bağışıklık sisteminin zayıflamasını engelleyebiliyor. Hipnoz, kişinin rahatlamasını sağlayarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Genelde çok endişeli, gergin ya da hemen dikkati dağılan insanlarda, hipnoz bu kişilerin rahatlamasını sağlayarak, bağışıklık sistemlerinin stres nedeniyle zayıflamasına engel oluyor. Bir kişiyi hipnoz edebilmek için, çeşitli rahatlatma teknikleri kullanılıyor. Zayıflamış bir bağışıklık sisteminin ana sorumlusu ise stres. Hipnozda, stresi azaltmak için bir taraftan rahatlatma teknikleri kullanılırken, diğer taraftan da telkin yoluyla kişi, daha çok olumlu düşünmeye sevk ediliyor.

Hastalıklarla ve virüslerle savaşabilmek için bağışıklık sisteminizi güçlü tutmanız çok önemli. Hipnozdan faydalanarak ve sağlıklı beslenerek, bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve hastalıklardan korunabilirsiniz. Stresi azaltarak ve vücudunuzdaki beyaz kan hücresi sayısını arttırarak, bu sene gribe yakalanma riskinizi önemli ölçüde azaltabilirsiniz."

✎ Dileklere kavuşmanın etkili yolunu öğrenmek istiyorsanız tıklayın.

0 Yorumlar

Reklam **** Tanıtım
Bumerang - Yazarkafe